Harold Hambrose er forfatter og sjef i selskapet Electronic Ink. Han er ikke særlig imponert over Apples designvalg i MacOS.

Annonse


– Apple gjør samme feil som Microsoft

Harold Hambrose er forfatter og sjef i selskapet Electronic Ink. Han er ikke særlig imponert over Apples designvalg i MacOS.Apple får gode skussmål for sitt maskinvaredesign, men er ikke særlig mye bedre enn Microsoft når det kommer til programvare, mener ekspert på området.

Ikke så gode på programvaredesign

Dette hevder Harold Hambrose. Hambrose er ekspert på programdesign og brukervennlighet og har skrevet boken «Wrench in the System» om temaet. Mer om boka her.

Mange anser Apple for å være langt fremme på design og brukervennlighet, men Hambrose er ikke enig i at Apple lager designperler av noen programmer.

– Det er ikke tvil om at skjermene og tastaturene deres er vakre objekt. OSet og iTunes er kanskje litt penere enn konkurrentenes, men Apples programvare er ikke i nærheten i å være like elegant som maskinvaren, påstår Hambrose.

Annonse
– Gjør samme feil som MS

Hambrose mener Apple gjør mange av feilene som erkerivalen Microsoft: – OSet plages av samme designfeil som Windows. Det er merkelig at de ikke bruker sitt fremgangsrike produktdesign tenketank når det også gjelder programvaren.

Hambrose er langt mer positiv innstilling til iPhone og iPod. – iPhone er et vakkert produkt. Maskinvaren og programvaren er så tett sammenvevd at de virklig blir som ett objekt, avslutter han.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse