win7_pro1

Annonse


Slik får du Windows 7 for 120 kroner

For 120 kroner kan du skaffe deg fire helt lovlige Windows 7 Pro-lisenser.

Så billig er det

Alt som skal til for å skaffe seg Windows 7 superbillig er å registerere seg Advancing Computing as a Science and a Profession-programmet (velg ACM Student Membership Online Form).

Dette koster 19 dollar året og gir brukeren tilgang til MSDNAA (studentutgaven av MSDN for utviklere) som igjen gir tilgang til å laste ned Windows 7. Ønsker du kun å teste Windows 7 kan du laste ned Enterprise-versjonen ved å følge anvisningene her.

Norsk versjon enkelt

«Du trenger ikke å være student for å gjøre dette, men du må oppgi et navn på en skole. Alle barneskoler, ungdomsskoler, høyskoler etc vil funke. Og de kommer neppe til å sjekke dette opp. Husk at dette er moralsk på kanten, men du bryter ingen lov, og ACM bryr seg tydeligvis ikke», skrives det på bloggen «Kenneths samfunnsblogg» som har lagt ut saken sin på Kudos.no.

Annonse
– Helt lovlig

«Alle studenter som laster ned programvare fra MSDNAA må godkjenne denne EULA’en før programvaren blir servert. Som du ser så er det helt legalt, så lenge programvaren benyttes i utdanningssammenheng, og ikke benyttes i kommersiell sammenheng (dvs. tjene penger)», forklarer Rune Zakariassen i Microsoft til ITavisen.no.

Zakariassen påpeker også at studenter gjennom MSDNAA-programmet får tilgang til følgende programmer:

* Windows XP, Vista
* Windows Server 2003, 2003 R2, 2008, 2008 R2
* Windows Server Compute Cluster (HPC/supercomputer) Edition
* Visual Studio 2008 Professional
* Visual Studio 2008 Team Suite
* Team Foundation Server
* Expression Studio (designerprogramvare)
* Office Project, Office Visio, Office Groove, Office OneNote, Office Access.

I tillegg får studenter tilgang til de fleste av serverproduktene til Microsoft inkludert Exchange Server, SQL Server 2005/2008 og Commerce Server for å nevne noen.

Gjør Windows 7 norsk

Selv om versjonen i utgangspunktet er engelsk er det en smal sak å gjøre den norsk. Bare følg denne guiden og last ned språkpakkene fra Microsoft. Les også mer om Windows 7 Pro hos Microsoft.

Man kan skaffe seg mye billigere Windows 7 enn dette om man registrerer seg som student.

Kilder:
Kenneths Samfunssblogg
Kudos.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse