Denne fjernkontrollen fungerer også som en mini-TV. Du kan både se og velge TV-kanaler på samme tid. Surfe på nettet kan den også.

Annonse


TV på fjernkontrollen

Denne fjernkontrollen fungerer også som en mini-TV. Du kan både se og velge TV-kanaler på samme tid. Surfe på nettet kan den også.BERLIN/IFA (ITavisen): Har du noen sinne ønsket å se TV-kanalene du skal Zappe igjennom «live» på selve fjernkontrollen? Da har du grunn til å vente på Samsungs nye håndholdte hjemmeterminal.

Alt i hånden

For makan til fjernkontroll har vi ikke tidligere sett. Her har du alt i hånden, inklusive levende TV-bilder.

Du kan altså sjekke ut hele TV-bildet på nært hold i sofaen før du velger å se ett av programmene på den store skjermen.

Krever egen TV

Den dårlige nyheten er imidlertid at du trenger en spesialtilpasset TV fra Samsung i tillegg. Fjernkontrollen krever nemlig to TV-tunere – en for selve TV-en og en for fjernkontrollen.

Annonse


Produktet er foreløpig bare på prototype-stadiet, og Samsung kan ikke love at ette systemet blir standard i deres framtidige TV-modeller.

Kan brukes som mini-TV

Det er likevel lov å håpe, for denne dingsen er virkelig kul. Du kan se sendingene i fullskjerm-modus, slik at fjernkontrollen kan fungere som en mini-TV rundt om i huset. For eksempel under matlaging på kjøkkenet.

Fjernkontrollen inneholder selvsagt også en såkalt EPG – elektronisk programguide.

Slipper å irritere kona

Samsungs tyske markedssjef Michael Zöller har stor tro på produktet.

– Fordelen er at kona kan se på TV, samtidig som du kan se på en annen kanal på fjernkontrollen uten å forstyrre henne, sier han.

Også med nett

Den har selvsagt også en fullblods nettleser om bord, slik at du kan surfe i tillegg.

Ulike konsepter som kombinerer nett og TV er det ingen mangel her på IFA-messen i Berlin. Men mye går tregt, har dårlig display og etterlater oss med et spørsmål om ikke en vanlig laptop eller en mini-PC er like greit å ha for hånden.

Fjernkontroll med TV er derimot en besnærende idé…