80-tallsmoro på en 2009-telefon!

Annonse


Spill Commodore 64 på iPhone

Apple nektet først å ta den inn, men nå har 1980-tallets store spillplattform Commodore 64 endelig forplantet seg til iPhone og iPod Touch.

Spill i tillegg

Det nå nederlandske selskapet Commodore Gaming har i samarbeid med Kiloo og Manomio utviklet applikasjonen, som nå ligger ute til nedlasting på App Store for 29 norske kroner. Det gjelder imidlertid bare selve plattformen.

For å få nytte av den, trenger du spill og tilleggsprogrammer. Foreløpig ligger Androidz (11 kroner), Awesome 80’s (gratis) og C64 Camera (17 kroner) ute. Det siste er ikke et spill, men en emulator som lar deg ta bilder og se hvordan de ville tatt seg ut på en gammel C64-skjerm.

Hadde det morsomt

– Vi er begeistret over å kunne tilby den ekte Commodore 64-følelsen til millioner av Apple iPhone og iPod Touch. Det er nå mulig å å gjenoppleve dataspillingens gullalder rett i hånden hvor enn du er. Forvent å bli underholdt når vi i løpet av de neste månedene ruller ut en stor mengde gode, gamle spillklassikere, skriver Commodore Gamings sjef Bala Keilman i en pressemelding.

Annonse
Han kan også fortelle hvor morsomt utviklerne hadde det da de skulle reversere tiden tilbake til 8-bitsalderen.

30 millioner solgt

Det ble til sammen solgt over 30 millioner C64-konsoller i sin tid.

Maskinen kom på et tidspunkt da PC var uoverkommelig dyrt for de fleste, og mange brukte C64 også til nytteoppgaver som tekstbehanding og elektroniske oppslagstavler (BBS).

Se videoen av C64 på iPhone her:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse