Denne farkosten har en sentral plass i «Avatar». Alle scifi-fans har grunn til å glede seg til jul. Og teknologifrikere må begynne å spare til 3D-Blu-ry-spiller.

Annonse


«Avatar» i full HD-3D

BERLIN/IFA (ITavisen.no): James Camerons nye science fiction-epos Avatar er ikke klar for norske kinoer før 18. desember.

Storfilm på 3D-Blu-ray

Men her på IFA-messen i Berlin fikk ITavisens utsendte en smakebit av 3D-utgaven på Blu-ray. Slike filmer krever som allerede skrevet ny maskinvare, og det er sikkert om disse kommer på markedet tidsnok til Blu-ray-premieren på denne storfilmen.

Uansett har både 3D-fans og science fiction-fans noe å se fram til. For maken til effekter som mannen bak «Terminator 2» og «Titanic» kan oppvise i denne futuristiske galskapen av en film har i hvert fall ikke vi sett maken til.

Tar pusten fra deg

Her finnes det vesener du ikke trodde var mulig å konstruere – og de kommer mot deg med en realisme som tar pusten fra selv en garvet skrekk- og scifi-tilhenger.

Annonse


Det var strengt forbudt å fotografere eller filme under den private visningen, som ble arrangert av Panasonic for å markedsføre 3D-Blu-ray.

Godt passet på

En myndig kvinne passet på at kameraet vårt lå trygt i veska. Samtidig sjekket hun om 3D-brillene satt som de skulle.

Så var det showtime.

105 tommers plasma

En 105 tommers plasmaskjerm var valgt framfor lerret og projektor.

Bildet var glassklart, det kunstige landskapet var fysisk tilstede, og du kunne nesten ta på karakterene. Så begynte ting å fly mot deg…

Skuffende kort

Ikke før det hadde startet, så var det skuffende nok slutt. Med akkurat denne filmen er det ikke så farlig om skriptet suger, historien ikke holder vann eller replikkene er teite (noe vi ikke vet noe om etter å bare ha sett ti minutters videosnutt). Det er nemlig ikke et fnugg av realisme her. Ren moro for de som er mer opptatt av hvordan ting ser ut enn meningen med ting.

Synd det bare var en trailer..