JournE Touch er den ultimate sofaterminalen, hevder Toshiba.

Annonse


Her er Toshibas «iPad»

JournE Touch er den ultimate sofaterminalen, hevder Toshiba.
(Ill.: Foto: Toshiba)
BERLIN (ITavisen.no):Toshiba ligger ikke på latsiden. Her på IFA-messen i Berlin har akkurat lansert sin første Blu-ray-spiller. Og så: En flunkende ny «media pad», som gjør akkurat det mange antar Apples påståtte iPad kommer til å gjøre.

Stjeler oppmerksomhet

Blu-ray-spilleren BDX2000 er litt av sensasjon, tatt i betrakting at a Toshiba ersister store elektronikkselskap som kaster seg på bølgen. Som kjent sto Toshiba på sitt eget format HD-DVD helt til det ikke lenger var tvil om at Blu-ray hadde vunnet.

Oppmerksomheten i Berlin rettes likevel mot et helt annet og langt mindre produkt, JournE Touch.

Støtte for «alt»

Dette er en bærbar medieterminal med sju tommers skjerm som skal støtte nær sagt alt som beveger seg digitalt rundt i huset – og så godt som alt som ligger på nettet.

Annonse


Du kan nå alt innholdet på hvilken som helst harddisk som er tilkoblet ditt hjemmenettverk med et tastetrykk, og bestemme om dette skal vises på den lille terminalen eller på en større TV.

Du har direkte tilgang til e-post MSN Messenger, YouTube, Flickr, Picasa og andre populære nettjenester via egne applikasjoner som er langt raskere å starte enn en nettleser. Og du kan ta den med over alt.

JournE har LED-skjerm, og Toshiba lover en batteritid på14 timer uten opplading. Det betyr at dette kan være den første virkelig brukbare «totalfjernkontrollen» i sitt slag.

Kjører Windows

Dingsen har et internminne på 1GB, men dette kan utvides via foreksempel et 16 eller 32 GB SD-kort.

Operativsystemet er Windows CE 6.0 Pro, en spesialutgave av Windows Mobile 6.0.

Prisen er ennå ikke fastsatt. Men JournE Tuch blir tilgjengelig i Europa i løpet av høsten. Altså måneder før Apple sannsynligvis presenterer sin «iPad» i februar 2010.