N97 Mini er blant telefonene som hadde trengt et bedre grensesnitt.

Annonse


Her er nye Nokia-mobiler

Nokia har lansert telefon på telefon den siste tiden, blant annet den imponerende N900 som ble vist frem for første gang forrige uke.

Mini-kraftpakke
Nå, under den årlige Nokia-konferansen i Tyskland ble flere rykter bekreftet. Først ute er N97 Mini, altså en litt mindre og slankere versjon av N97 som ble utgitt i sommer. Telefonen er noe slankere enn N97, har 3.2 tommers skjerm, fullt tastatur (men navigasjonsknappen er borte). Telefonen har 8 GB-lagringsplass og kamera med 5 megapiksel-oppløsning, og spesifikasjonene ellers er like med N97.

N97 Mini slippes også med en ny tjeneste kalt Lifecasting, som er et samarbeid med Facebook. Lifecasting lar deg publisere din lokasjon og oppdatere status direkte fra hovedskjermen til telefonen.

Bedre programvare
Mobilen kommer også med ny programvare, som har en del forbedringer når det gjelder brukeropplevelsen. Denne vil også være tilgjengelig gratis for eiere av gamle N97 i oktober. Ny versjon av Ovi Maps slippes også med telefonen.

Annonse


N97 Mini lanseres i oktober og skal koste rundt 450 euro.

Mer musikk
Nokias nye musikkserie ble også annonsert i dag. To telefoner innenfor dette segmentet slippes i første omgang, og de heter X6 og X3.

Nokia X6

X6 har 32 GB med lagringsplass (men ikke minnekortstøtte), 3.2 tommers skjerm, og fokuserer på sosiale tjenester som Facebook, direkte kontakt til Ovi Store, kontakter og flere nettsamfunn. En veldig ungdomsorientert telefon altså.

X3 er en enklere variant med Series 40-grensesnitt, og har grunnleggende muligheter som FM-radio, 3.2 megapiksel-kamera og stereohøyttalere. Begge X-telefonene slippes i løpet av fjerde kvartal 2009.