Slik inviterer Apple til sitt høstjippo onsdag i neste uke. De fleste venter at det meste dreier seg om musikk, med iTunes og iPod i høysetet.

Annonse


Neste onsdag blir det «rock’n’roll»!

Ikke før har den nye utgaven av operativsystemet OS X kommet (Snow Leopard kommet, så braker det løs med Apple-nyheter igjen.

Onsdag til uka

For 9. september skal selskapet igjen presentere et knippe produkter for verden. Arrangementet går av stabelen i Yerba Buena Center for the Arts i San Francisco kl. 10 om morgenen lokal tid (kl. 19 norsk tid).

Apple sendte i går ut invitasjoner til journalister og bransjefolk. I invitasjonen står det rett og slett bare «It’s only rock and roll, but we like it».

Stones-sitat

De som kjenner sin musikkhistorie vil vite at sitatet stammer fra det klassiske Rolling Stones-albumet (og låten) fra 1974 med nesten samme navn, It’s Only Rock ‘n’ Roll.

Annonse
Ingen, bortsett fra Apples indre krets, vet hvilke produkter som skal presenteres. Men spekulasjonene går på at Apple kommer til å presentere den nye interaktive musikkplattformen Cocktail.

Ny iTunes-dimensjon

Cocktail vil gi en helt nye dimensjon til musikk som lastes ned fra iTunes, med plateomslag i full størrelse, såkalte «liner notes» (opplysninger om musikere, produsent, studio etc.) samt en rekke interaktive funksjoner som tidligere ikke er sett med nedlastbar musikk.

Systemet er et resultat av et langvarig utviklingssamarbeid med platebransjen. De fleste tror at det ikke primært er iPod-eiere som er målet, men de som i framtida vil kjøpe Apples angivelige tablet-dings – som har fått kjælenavn som «iTablet» og «iPad».

Neppe «iPad»

Denne bærbare enheten skal i følge ryktene være en slags forvokst iPod Touch som kan brukes som fullblods medieterminal både hjemme og på farten. Som med iPod Touch og iPhone kan du kjøpe og laste ned musikk, film og spill direkte til dingsen gjennom iTunes. Men i følge ryktene kommer det en rekke nye formater som er spesialtilpasset den nye dingsens kraft og økte skjermstørrelse.

Få tror imidlertid at «iPad» vil bli presentert allerede 9. september. Den må trolig vente til Apples nyttårs-jippo i begynnelsen av februar nese år.

Ny iPod Touch

På maskinvaresiden tror de fleste derimot at Apple kommer til å presentere et knippe nye iPod-modeller onsdag neste uke.

Den mest etterlengtede – en ny iPod Touch – vil i følge ryktene være ustyrt med kamera og mikrofon, og dermed nærme seg enda mer sin mobilstorebror iPhone.

Kilder:
arstechnica.com
reuters.com
betanews.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse