mobil

Annonse


Her får mobilen strøm trådløst!

mobilSiden starten av 1900-tallet drømte Nikola Tesla om trådløs strøm over hele verden. Som ITavisen kunne melde 24. juli er teknologien kanskje snart moden for kommersialisering. Nå er den demonstrert på TED.

Viderefører Tesla-visjon

Tesla kom som kjent ikke i mål, men ideene til det serbiske geniet lever videre. TED demonsterte nylig en teknologi døpt WiTricity utviklet av forskere hos MIT (Massachusetts Institute of Technology).

Denne teknologien er allerede så bra at det spås at den snart kan lade mobilen din eller gi TVen strøm helt trådløst. Teknologien er helt ufarlig for mennesker skal vi tro foredragsholder og sjef for selskapet med samme navn som teknologien Eric Giler.

Nærmer vi oss et gjennombrudd?

I foredraget fra TED.com demonstreres teknologien ved å vise en TV. Mens TVen får strøm trådløs får også mobilen det (HTC G1 og Apple iPhone testet fra rundt 9 minutter inn i klippet) når den er nærme nok.

Annonse
Tenk deg en strømhub i hjemmet som gir trådløs strøm til alle type duppedingser og elektroniske apparater. Nærmer vi oss slutten på ledningskaoset?

Kilde:
TED

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse