25GB tomdisker som dette i Blu-ray-formatet koster rundt 70 kroner stykket. Det gjør dem uøkonomiske i forhold til harddisker.

Annonse


Tungt for Blu-ray i PC

25GB tomdisker som dette i Blu-ray-formatet koster rundt 70 kroner stykket. Det gjør dem uøkonomiske i forhold til harddisker.
(Ill.: Komplett.no)
Blu-ray gir utvilsomt et løft i på storskjermen hjemmekinoen. Men til PC-bruk ser ikke det nyeste, optiske formatet for lyd og bilde til å ta av.

Øker langsomt

Bare 3,6 prosent av alle PC-er som er solgt hittil i år hadde Blu-ray-stasjon om bord. Og stort bedre vil det ikke bli på lang tid, skal vi tro analyseselskapet iSuppli.

I følge selskapet vil bare 16,3 prosent av alle PC-er være utstyrt med Blu-ray om tre år.

Lite poeng med bedre bilde

Årsaken til dette er i følge iSuppli at det fortsatt vil være begrenset med film på markedet i forhold til DVD. Og at det ikke er noe poeng med bedre lyd- og bilde-kvalitet enn DVD når du likevel skal se filmen på en liten skjerm og høre lyden gjennom knøttsmå høyttalere eller hodetelefoner med bare to kanaler.

Annonse
De relativt få PC-ene som blir levert med Blu-ray har som oftest bare lesere om bord (kombinert Blu-ray-leser, DVD/CD R/W leser/brenner). Bare en liten andel er utstyrt med fullblods Blu-ray-brennere.

Dyre plater

En Blu-ray-brenner vil fordyre en PC med ca. 1700 kroner, mens en ren leser til bærbar nå koster under en tusenlapp.

Tomme Blu-ray-plater koster rundt 70 kroner stykket, om du kjøper en tipakning. Overskrivbare tomdisker er vriene å få tak i, selges stort sett enkeltvis og ligger på nærmere 200 kroner stykket.

– Vil ikke erstatte DVD

Med en lagringskapasitet på 25 Gigbayte (med mulighet til 50GB, men brennbare tolagsdisker er ikke hyllevare ennå) blir dette en relativt dårlig deal i forhold til stadig rimeligere flyttbare harddisker.

I følge iSuppli er det tvilsomt om Blu-ray noen gang kommer til å overta helt for DVD/RW-stasjoner i PC-er. Før det skjer, vil optiske lagringsmedier være passé, mener de.

Kilder:
BetaNews.com
Computerworld.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse