500x_NokiaN900

Annonse


– Nå går Nokia for Linux

Mye tyder på at mobilgiganten Nokia vil satse tyngre på Linuxbaserte operativsystemer fremover, spesielt i sine mest avanserte mobiler.

I følger flere kilder vil neste ukes Nokia-konferanse være stedet der Nokia N900 blir annonsert, en ny toppmobil som kjører på det Linuxbaserte Maemo-operativsystemet.

Fullverdig supermobil
For å være helt ærlig er ikke N900 noen stor nyhet, da bilder og informasjon om telefonen har lekket ganske lenge nå. I lang tid ble det imidlertid antatt at enheten vil være en internett-tablet uten telefonmuligheter. Nokia har tidligere lansert slike, og disse bygde nettopp på Maemo-plattformen.

500x_NokiaN900

Annonse


Det er imidlertid nå ganske klart at N900 vil være en fullverdig telefon, som er ment til å erstatte dagens N97 som businessorientert flaggskip. Det betyr altså at Nokia er interessert i å prøve ut et nytt operativsystem på sine toppmodeller, der de tidligere kun har fokusert på Symbian. Innebærer det at Nokias tro på Symbian er mindre enn før?

Men Symbian var ikke død?
Ikke nødvendigvis, da selskapet lanserer stadig rimeligere Symbian-mobiler, men mye kan tyde på at fleksible og åpne Linux er veien å gå når det er snakk om de mest avanserte mobilene. Google har allerede bevist at deres Linuxbaserte Android har livets rett.

Vi må vente til neste ukes Nokia-kongress for å høre alle detaljene rundt N900, og vi gleder oss defintivt. Følg med.

Kilde:
Reuters