asus_eee_pc_1005ha

Annonse


Windows 7 sluker strøm

Windows 7 mangler god strømsparingsteknologi skal vi tro to tester.

30 prosent dårligere

Nå er nemlig OSet testet og batterilevetiden skal ikke være mye å skryte av i forhold til Windows XP skal vi tro testen til Laptop Magazine. I testen ble en Toshiba-netbook brukt. I XP varte batteriet i 9 timer og 24 minutter.

Windows 7 slukte batteriet på kun 6 timer 53 minutter. Det er 30 prosent dårligere enn det åtte år gamle OSet til Microsoft

Forskjellige resultat

Det er ikke bare Laptop Magazine som har kommet frem til dette resultatet. Også anerkjente Toms Hardware merket en forverring fra XP til Windows 7.

Annonse
En Acer Aspire One netbook gikk fra 8 timer og 28 minutter til 5 timer og 54 minutter, mens Legit Reviews har kommet til et annet resultatet og så kun en forverring på mellom 5 og 8 prosent med en Asus Eee 1005HA.

Nokia satser på sjuern

Analytikeren Jack Gold mener det er for tidlig å dømme Windows 7s batterilevetid på netbooks. Han mener Microsoft kommer til å optimalisere koden ytterligere.

Likevel er det kjipt at Windows 7 sluker såpass mye mer strøm da det ellers er et svært godt OS. Det er nå også kjent at Nokia skal bruke Windows 7 i sine nye netbooks.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse