gmm_arterials_z15

Annonse


Sjekk trafikken på mobilen

Google har en ny ide: Selskapet vil denne uken begynne å bruke din (ok, ikke din, tjenesten fungerer foreløpig kun i USA) smarttelefon til å fortelle dem hvor og hvor fort du kjører.

Din lokasjon
Hva er poenget? Å levere oppdatert trafikkinformasjon slik at brukere kan følge med på hvordan trafikken utvikler seg der de skal. Alt som trengs er at eiere av GPS-utstyrte mobiltelefoner med Google Maps installert skrur på “My Location”-funksjonen, og telefonene vil automatisk begynne å sende små datapakker til Google.

Google kombinerer deretter disse dataene til å reflektere hvordan trafikken beveger seg på en gitt rute. Og dette kan naturligvis alle brukerne sjekke på sine telefoner, og dermed finne ut om de bør velge en annen vei eller kanskje drøye litt med å kjøre hjemmefra.

Potensielt legges det opp til at tusenvis av telefoner rapporterer om trafikk mens de beveger seg gjennom byene, og Google påpeker at jo flere som deltar, desto bedre kvalitet på rapportene.

Annonse
Levende
Trafikkinformasjon på nett er selvsagt ikke noe nytt, og Google selv har hatt det i flere år. Men ikke levert på denne måten og med så stort nedslagsfelt. iPhone-brukerne får imidlertid ikke være med på moroa, da Google Maps for iPhone ikke støtter nødvendig funksjonalitet, men alle andre GPS-mobiler med Google Maps kan delta.

Google påpeker at de går ekstremt langt når det gjelder å ta vare på personlig informasjon og data, så brukere skal ikke være bekymret for sikkerheten.

Problemet er selvsagt at dette kun fungerer i USA så langt, men det er spennende å se hvordan slike teknologier kan bidra til enklere hverdag. Vi får håpe på noe tilsvarende her til lands om ikke lenge.

Kilde:
Google

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse