Fortvilte foreldre med tenåringer som ikke klarer å slutte å spille på nettet kan nå sende ungene sine til et grøntareal i Washington.

Annonse


Nett-avvenning i USA

De siste ukene har det blitt rapportert om to grove tilfeller av mishandling i kinesiske omskoleringsleire for spill- og nettavhengige. Det ene av tilfellene endte med at en 15 år gammel gutt døde.

Nær Microsoft

Nå vil også amerikanerne opprette avvenningsinstitusjoner – om enn ikke av samme,, brutale sort. Et selskap som kaller seg reStart tilbyr nå et avveningsprogram på et eget senter for overvirige brukere av World of Warcraft og andre nettspill.

Avvenningssenteret, som ligger idyllisk til i Fall City i delstaten Washington – for øvrig ikke langt fra Microsofts hovedkvarter i Redmond, kan tilby et 45 dager langt kurs som skal få bukt med avhengigheten.

– Terapi, ikke vold

I følge senterets ledelse er metoden ikke slag og spark, slik som i Kina. Derimot satser man på samtaleterapi og sunne aktiviteter som alternativer til skjermdilla.

Annonse
Senteret kan ikke bare kurere WoW-fanatikere, men tar seg også av SMS-desperadoer, chatte-mainikere og folk som spiller seg fra gård og runn via gambling-tjenester på nettet.

Kilde:
internetevolution.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse