Slik forestiller en fantasifull Photoshop-spøkefugl seg Apples nye sofasurfer/mediesentral - som fortsatt er på ryktestadiet.

Annonse


– «iTablet» blir spillkonsoll

Apples nye Tablet blir primært en spillmaskin. Men den er også et mediesenter med e-bokleser, musikk, film og alle nettmuligheter.

Analytiker fikk se den

Det er konklusjonen i en artikkel i Barrons.com (krever innlogging) – en lukket søsterpublikasjon til ærverdige Wall Street Journal.

Artikkelen baserer seg på samtaler med en veteran-analytiker som skal ha sett en tidlig prototype av maskinen.

Stor og flat

I følge artikkelen, som er datert 3. august, blir Apples Tablet en slags storebror-utgave av Nintendo DS og Sonys PSP. Den blir med andre ord mye større – med en skjerm på ti tommer (tilsvarende en mini-PC/Netbook).

Annonse
Til gjengjeld blir den veldig flat, tilsvarende skjermdelen av Apples supertynne MacBook Air.

Underholdningssentral hjemme og ute

Meningen er at Tablet skal kunne brukes både hjemme og på farten. Når du er ute, vil den kunne brukes som underholdningssentral, med mulighet til å laste ned film, musikk og spill via WiFi.

Når du kommer hjem, vil den ha kontakt med underholdningsserveren din (for eksempel Apple TV) for å vise film og spille musikk.

Rett på nett

Tanken at du alltid skal ha favorittunderholdningen din for hånden – enten det er spill, musikk, film eller bøker.

Om du vil surfe, svare på mail eller gjøre andre ting på nettet, klarer den det også. Og om du synes det er krøkkete å skrive på det skjermbaserte tastaturet, vil du kunne koble på at tastatur og en mus, enten via Bluetooth eller via mini-USB-porten.

Egden spillverden

Spillene som skal lages for Tablet blir proprietære, slik spill for andre konsoller er. Vi snakker med andre ord om storebror-varianter til iPhone/iPod Touch og App Store her.

Konsollens tekniske spesifikasjoner gir utvilsomt langt større muligheter enn iPhone., både når det gjelder grafikk, lyd, hastighet og spillbarhet.

Også prisen mener Barrons de har greid å få ut. Den vil i følge artikkelen havne et sted mellom 700 og 800 dollar: Det betyr trolig en pris på rundt 6000 norske kroner. Da har vi regnet med dagens kurs, lagt til 25 prosent merverdiavgift og plusset på ytterligere ti prosent for særnorsk «plunder og heft».

Mens man tidligere antok at dingsen ville komme allerede i september, mener de fleste nå at den først vil komme i februar neste år. Navnet er det ingen som vet sikkert hva blir, men det er foreslått både «iTablet» og «iPad»…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse