twitter

Annonse


Brukte Twitter til å kontrollere botnet

En hacker som trolig er basert i Brasil brukte kryptiske meldinger på Twitter til å styre rundt 200 maskiner i et såkalt botnet – et nettverk av infiserte PCer som brukes til angrep.

– Svært enkel metode

I følge sikkerhetseksperten Jose Nazario ved Arbor Networks i California er metoden svært enkel, og regnes ikke som sofistikert i sikkerhetskretser.

Nazario fant Twitter-kontoen som ble brukt til å sende kommandoer til de 200 infiserte maskinene. Kontoen ble seinere tatt ned av Twitter, som for øvrig ikke vil kommentere saken.

Andre gang på rad

Det er andre gang på kort tid at Twitter har blitt utsatt for grove sikkerhetsbrudd. For to uker siden ble Twitter utsatt for angrep som midlertidig lammet både dem, Google, Facebook, YouTube og Xbox Live.

Annonse


Angrepet hadde sitt opphav i Abkhasia-regionen, et konfliktområde mellom Georgia og Russland. Mye tyder på at det hele var satt i scene av russere for å ramme en enkelt pro-georgisk blogger.

Også Google rammet

Det brasilianske angrepet har ingen åpenbar hensikt. men det er på det rene at samme person har brukt en lignende taktikk med Googles finskutviklede Twitter-konkurrent Jaiku.

Også i dette tilfellet ble kontoen fjernet etter kort tid.

Kilde:
Yahoo News/AP

Annonse