Det er nok fristende for mange å betale under 50 kroner for Windows 7, men pass på det kan være skadelig kode på disse piratplatene.

Annonse


Selger Windows 7 for 40 kroner

Microsoft er ferdig med utviklingen av Windows 7. Det betyr at pirater verden over tjener store penger på ulovlig kopierte DVDer.

Latterlig billig

I Beijing har man mulighet til å kjøpe en piratkopiert versjon av Windows 7 til 40 kroner, men er uvisst hvilken versjon man betaler for.

Installasjons-DVDen inneholder ikke de samme filene som på en vanlig Window 7-plate. På disse pirat-platene er det nemlig et Norton Ghost-image ved navn Win7.gho som må pakkes ut.

– Mange kunder

Ghost brukes sannsynligvis som en eller annen omvei for å slippe å måtte aktivere Windows 7. Hvordan dette fungerer i praksis er usikkert, men en av de som selger piratplatene forklarer at hun har hatt flere dusin kunder på en dag.

Annonse
Platene forklarer hun at hun har gjemt i et skap som kun åpnes om kundene ber om Windows 7. Noen forhåndsregler tar faktisk disse piratene i land som ikke bryr seg så mye om opphavsrett.

Trojanere og annen dritt

Er man fristet til å plukke opp en slik piratplate på reise skal man være forsiktig. På platen er det reklame for nettsiden pkghost.cn som ifølge Googles diagnoseverktøy inneholder 25 trojanere og 31 skadelige script.

Windows 7 ble stjålet svært tidlig fra laptop-produsenten Lenovo sammen med en nøkkel for å aktivere OSet. Denne nøkkelen ble kort tid etter blokkert av Microsoft.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse