Googles nye «sandkasse» lar deg teste ut neste generasjons søk - og kommentere resultatene dersom du finner forskjeller fra den nåværende utgaven.

Annonse


Nå kan du teste neste generasjons Google

Når Google gjør noe, gjør de det ofte i all stillhet.

Så også med den splitter nye søkemotoren de har jobbet med i flere måneder nå. Prosjektet har vært topphemmelig så langt, men nå kan alle teste resultatet av arbeidet Googles utviklere har gjort.

– Dette er neste generasjon

To av dem – Matt Cuffs og Sitaram Iyer, beskriver prosjektet slik på Googles Webmaster Central Blog:

I flere måneder nå har et team hos Google jobbet med et hemmelig prosjekt: Neste generasjons arkitektur for Googles websøk. Dette er første steget i en prosess som vil gjøre det mulig å utvide grensene når det gjelder størrelse, idekseringshastighet, treffsikkerhet, forståelighet og andre dimensjoner.

Annonse
Mest under panseret

De to sier at det ikke er sikkert at du vil merke forskjell. For endringene er «under panseret» og dermed ikke nødvendigvis synlige på overflaten.

Det nye Google-søket finner du HER. Dersom du ønsker å kommentere den nye utgaven, ligger en en lenke med navnet «Ikke fornøyd? Hjelp oss med å bli bedre» nederst til høyre på siden – under søkeresultatene.

– Kom med kommentarer!

Her er det meningen du skal komme med kommentarer og innspill. Disse vil bli lest av Googles teknikere, men du vil ikke få noe svar.

Google sier at de bare ønsker meldinger som gjelder forskjellene du finner i forhold til den vanlige Google-utgaven.

Hensikten er å gjøre den neste utgaven så god som mulig, på samme måte som for eksempel Microsoft legger ut nye Windows-versjoner til vurdering for utviklere og vanlige brukere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse