exploding_iPod

Annonse


Apple ville kjøpe taushet

Elleve år gamle Ellie Stanborough fra Liverpool hørte plutselig en merkelig lyd fra sin iPod. Så ble den varmere, før den etter et halvt minutt gikk i lufta med et smell.

Skremmende opplevelse

Episoden skremte Ellies pappa Ken så mye at han kontaktet Apple.

Han snakket med en hyggelig Apple-representant på telefonen, som lovte å ta fatt i saken.

Stor var derfor overraskelsen da det skriftlige svaret fra Apple kom.

Annonse
Ta penga og hold kjeft!

I brevet fra selskapet sto det nemlig svart på hvitt at Stanborough-familien kunne få igjen de 162 pundene de hadde betalt for spilleren, men på en betingelse: At de holdt munn.

I brevet sto det:

Ved å akseptere beløpet sier hr. Stanborough seg enig i å holde både forliksavtalens eksistens og innholdet i den fullstendig konfidensielt. Brudd på dette kan medføre at Apple går til søksmål med krav om erstatning og saksomkostninger mot personene det gjelder eller andre delaktige i saken..

Med andre ord: Ta penga og hold kjeft – akkurat som i mafiafilmene.

– Apple gir oss livstidsdom

– Jeg syntes det var et svært skremmende brev. De gir både meg, datteren min og hennes mor en livstidsdom som sier at vi ikke skal fortelle noe til noen. Om vi skulle komme til å si noe, uansett hva, kan de ta ut søksmål mot oss. Jeg synes dette er helt frastøtende, sier Ken Stanborough til TimesOnline – nettutgaven til den ærverdige, britiske avisa The Times.

Faren legger til at han ikke er ute etter kompensasjon for tort og svie – bare pengene tilbake for iPoden.

Og iPoden? Den gikk lukt ut av vinduet i en sky av røyk…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse