Bildet er tilfeldig valgt. Kaffefilteret MÅ ikke være fra Melitta.

Annonse


Raskere nett med kaffefilter

Bildet er tilfeldig valgt. Kaffefilteret MÅ ikke være fra Melitta.
(Ill.: Melitta)
OK, så er det helg – og fortsatt sommerferie.

– Internett er tregt i dag!

I strømmen av mer eller mindre relevant agurkinformasjon av sommerlig karakter fra nyhetsbyråer, pressesekretariater, teknologiselskaper og privatpersoner føler vi at vår kjære lesere fortjener denne:

Bloggeren Sarah Rae Trover syntes at Internett gikk litt tregt her en dag.

Hun ringte derfor IT-support.

Annonse
– Du har ikke et kaffefilter, vel?

Kort tid etter dukker det opp en viktigper i blå frakk som med alvorlig mine sjekker alle kabelforbindelsene. Etter å ha konstatert at alt ser greit ut, spør han om hun har et kaffefilter i huset.

Det har den godeste Sarah selvsagt.

Dårlig håndhygiene

Fyren forklarer at det ofte er slik at nettverksinstallatører ikke vasker seg etter for eksempel å ha konsumert lunsjen fra den lokale McDonalds-sjappa. Og at fett og andre uhumskheter dermed lett kan feste seg til kabelforbindelsene.

Kaffefiltre – mente han – var en utmerket måte å få gugget vekk på. Filtrene avgir ikke løse tekstiler, slik som kluter. Dessuten er de garantert rene (om de ikke allerede er brukt til å lage kaffe, da).

Datakortet ikke nok

Sarah er åpenbart en intelligent dame, og skjønte raskt at det ikke var noen mening i å starte det store rengjøringsarbeidet av kabelplugger, væpnet med kaffefilter og godt humør.

I stedet fant hun den råtne ethernet-kabelen med brudd i, skiftet den ut – og hadde like raskt nett som hun forventet fra leverandøren sin.

Moralen er at du ikke skal ta alt IT-fagfolk sier for god fisk, selv om de har både Datakortet og diplom fra PC-akademiet i Gryllefjord.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse