Steve Miller, alias DJ Afterlife, slapper av i hengekøya i sitt WiFi-løse hjem på party-øya Ibiza. Men skal han ut og ha seg en øl, får han et problem...

Annonse


Kjendis-DJ er allergisk mot WiFi

Steve Miller er kjent for mange Syden-partyløver i Storbritannia som DJ Afterlife. Hans klubb Pacha på Ibiza er viden kjent, og han har gitt ut flere album med sine egne mikser.

– Føler det på kroppen

Nå står Miller fram i den britiske tabloidavisa The Sun med en noe spesiell lidelse: Han er allergisk mot trådløst Internett, eller WiFi på «nynorsk».

Miller klager over at han ikke lenger kan bo på hotell, ta toget eller dra ned på hjørnet for å få seg en øl på den lokale puben, verken på Ibiza eller i landsbyen nær Falmouth i Cornwall, der han holder til i vintersesongen.

– Om jeg drar et sted, føler jeg umiddelbart det trådløse nettet på kroppen, sier han.

Annonse
Går glipp av penger

Miller mener han har gått glipp av store inntekter på grunn av allergien. Han kan ikke reise så mye mer, og mange av de godt betalte jobbene mange hippe klubber rundt om i verden han tidligere fikk er ikke lenger mulig for ham å ta.

Heller ikke hjemme slipper han unna. Han og samboeren Linda har vurdert å flytte, men som han sier:

– Det er så godt som umulig å leve kortere enn 45 meter fra noen.

(For egen regning kan vi si at vi vet om en rekke steder i utkant-Norge der dette er fullt mulig…)

Medisinsk omstridt

Miller er ikke den første som har klaget over slike lidelser. Likevel har legene så langt ikke funnet medisinske indikasjoner på at radiobølgene fra trådløse nettverk er skadelig for helsen.

Det er likevel kjent at noen mennesker er overfølsomme for elektrisk energi, slik som høyspentledninger og elektromagnetisk stråling. Men også på dette området er forskningen mangelfull.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse