iphone3NETT_38947d

Annonse


Apple-selvmordet skaper kontrovers

iphone3NETT_38947d
(Ill.: Apple)
Forrige ukes dramatiske nyhet om at en ansatt i Foxconn-fabrikken i Kina, som ble beskyldt for å ha stjålet en iPhone-prototyp, begikk selvmord, vekket logisk nok mange følelser.

Blant annet ble Foxconn beskyldt for å behandle sine ansatte umenneskelig, og at spesielt i den konkrete selvmordssaken ble den avdøde Sun Danyong mishandlet under forhør angående den forsvunne telefonen.

Nekter for dårlig behandling
Nå snakker Foxconn. Elektronikkprodusenten tar oppdrag fra de største vestlige og japanske selskapene, inkludert Apple, Sony og HP, og har flere hundre tusen ansatte. I et intervju forteller en av Foxconns sjefer, James Lee, at de absolutt ikke behandler sine ansatte dårlig og at hvem som helst kan oppsøke fabrikkene og sjekke ut forholdene selv.

Ansatte som ble intervjuet utenfor selskapets område sier også at de blir behandlet godt.

Annonse
Mistenkt
Når det gjelder selvmordsaken, sier Foxconn at Sun Danyong ble gitt 16 prototyper rundt 9. juli og leverte samtlige videre med unntak av ett. Hans forklaring på hva som skjedde virket visstnok ikke troverdig, og han skal visstnok ha mistet produkter tidligere. Selskapet nekter for at han ble mishandlet, men en av sikkerhetsvaktene innrømmer at han kan ha blitt sin på Sun Danyong og tatt tak i hans skulder.

Sun Danyongs foreldre nekter for at deres sønn kunne ha stjålet noe som helst.

Når alt kommer til alt er en av Foxconns sikkerhetsvakter blitt oppsagt, og selskapet har betalt 44.000 dollar til Sun Danyongs familie, samt gitt dem en Apple-laptop. Det kan tolkes som en viss innrømmelse av skyld. Vi følger videre med på den triste saken.

Kilde:
NY Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse