Er du rik, kjøper du Mac. Og etterpå er du fattigere enn om du kjøpte en billig-PC.

Annonse


Apple størst på dyrt

Gjennomsnittsprisen på PCer (både bærbare og stasjonære) ligger i USA nå på litt over 4000 kroner. Relativt få Windows-baserte PC-er, med unntak av gamer-monstre for spesielt interesserte, nærmer jeg 6000 kroner.

Over 6000 kroner

Apple er i så måte et unntak. Samtlige av deres modeller (med unntak av Mac mini, som kommer uten skjerm, mus og tastatur) ligger på over 6000 kroner i USA.

Og akkurat her dominerer Apple totalt, skal vi tro analysebyrået NPD Group.

Har 91 prosent

I følge en ny undersøkelse byrået har foretatt med basis i gjennomsnittspris, er hele 91 prosent av de datamaskinene med en pris på over 1000 dollar som blir solgt til vanlige forbrukere nå en Mac.

Annonse


Samtidig er 90 prosent av alle maskinene som blir solgt totalt (bedrift pluss forbruker) en Windows-PC, så verken Dell, HP eller noen av de andre har foreløpig grunn til å skjelve i buksene akkurat.

Kraftig vekst

Ser vi på forbrukermarkedet alene, utgjør nå Mac-salget ca. 21 prosent i USA og mellom 10 og 11 prosent i Europa. Det er utvilsomt en formidabel økning fra noen år tilbake, da Mac bare utgjorde et par prosent av salget til vanlige forbrukere på verdensbasis. Totalt (altså både bedrift og forbruker) ligger nå Mac-andelen i USA på 8,7 prosent, i følge analysebyrået Gartner (salg i 3. kvartal).

Apple har bevisst unngått å konkurrere i den billigste enden av markedet, og har sagt at de ikke kommer til å klare å bygge en personlig datamaskin under 500 dollarsmerket.

Kilde:
BetaNews.com