Organisasjonen ajnag jobber for legalisering av cannabis. Nå har de lansert et iPod-program som lar hasj- og marihuana-brukere finne ut hvor de kan få tak i dopet sitt lovlig.

Annonse


Kjøp dop med iPhone

Hasj og marihuana er totalforbudt i de fleste land, og i de fleste stater i USA. Likevel har Apple godkjent en iPhone/iPod Touch-applikasjon som lar deg finne ut hvor du kan få kjøpt slike narkotiske stoffer lovlig.

Tilgjengelig i Norge

Applikasjonen, som rett og slett heter Cannabis, er utviklet i samarbeid med organisasjonen Ajnag («Ganja » – det jamaicanske ordet for marihuana – stavet baklengs). Denne organisasjonen kjemper for legalisering av cannabis.

Cannabis er også tilgjengelig i Norge og koster 17 kroner i Apples iPhone/iPod Touch-butikk App Store.

I denne videoen ser du hvordan programmet fungerer:

Annonse




Skrives ut av legen

Ved hjelp av programmet kan du enkelt finne ut hvor cannabis er legalt til medisinsk bruk.

Dette er blant annet tilfelle i California, der leger kan skrive ut resept på cannabis-preparater til blant andre kreftpasienter og pasienter med øyesykdommen grønn stær.

Finn hasj-advokater

Men applikasjonen nøyer seg ikke med legevitenskapen. Om du for eksempel er på ferie i hasjliberale Nederland, kan du for eksempel finne ut hvor de såkalte coffee shops (som slett ikke selger bare kaffe) ligger i Amsterdam.

Og skulle du trå feil i forhold til lovgivningen der du er, gir applikasjonen deg numrene til advokater som er villig til å hjelpe deg ut av politiets klør.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse