windows_vista_002-ig

Annonse


Microsoft med Spotify-konkurrent

windows_vista_002-ig
(Ill.: Microsoft)
Musikkstreamingtjenesten Spotify er blitt en kjempesuksess, og har banet vei for tilsvarende prosjekter innenfor andre medier.

Nå kaster Microsoft seg på bølgen, og avslører ovenfor britiske Telegraph at de gjør seg klare til lansering av noe tilsvarende innen veldig kort tid.

Allerede i sommer
Microsofts streamingtjeneste skal visstnok være klart allerede mot slutten av juli, selv om forretningsmodellen foreløpig ikke er helt avgjort. Selskapet ser på hvordan lignende tjenester har bygd opp sine businessmodeller, og forsøker å finne ut hva som vil fungere best for dem.

Spotify er som kjent i utgangspunktet gratis, men du kan betale for å slippe reklame og få tilgang til ekstrafunksjoner.

Annonse


Zune og Xbox
I følge Microsoft har de lært mye om musikkbransjen gjennom sitt Zune-prosjekt, og tar med seg erfaringene i utviklingen av den nye tjenesten. De hinter også om at musikkstreamingen kan innta Xbox 360, noe som ville vært temmelig logisk. På den andre siden kommer jo Last.fm til Xbox 360 til høsten, noe som er for lengst annonsert. Vi får se.

Vi kommer med mer når Microsoft forteller mer.

Kilde:
The Telegraph

Annonse