geoin

Annonse


TEST: Spotify på mobilen!

Slik ser det ut når man spiller av en låt...
(Ill.: Trond Bie/ITavisen)
Selve nirvana for musikkelskere er å ha all musikk tilgjengelig overalt. Nå er det mulig. Den eneste begrensingen er Spotifys låtutvalg.

Nå er det mulig!

Det åpne kildekodeprogrammet «Spot» er utviklet ved hjelp av arbeidet gjort hos folkene ved despotify.se. Despotify har som mål å åpne opp Spotify slik at musikken fra denne tjenesten kan brukes i hvilke som helst programmer.

Nå har en programmerer laget en applikasjon til iPhone døpt Spot. Programmet fungerer dessverre kun til jailbreakede iPhones. Jailbreakede iPhones tar i mot hvilke som helst programmer.

Slik gjør du det

Spot er lett å installere om man tidligere har installert programmer via WinSCP (krever OpenSSH på mobilen). Det eneste man gjør er å laste ned Spot og dra Spot.app-mappen til applications-mappen på din iPhone. Marker så alle filene og mappene i Spot.app-mappen og sett rettighetene til 775 (dvs. octal 775).

Annonse
Å velge låter, artister og album går kjapt med albumcover og det hele.
(Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Når dette er gjort skal Spot dukke opp på springboardet. Spot krever at man har betal-Spotify, dvs. Premium-utgaven. Ingenting annet fungerer på det nåværende tidspunkt (Spot versjon 0.3.0). Spot er testet med iPhone OS 3.0.

Overraskende bra

Vi er intet mindre svært imponert over dette programmet som er langt kjappere og mer elegant enn vi hadde regnet med. Det er jo tross alt snakk om en svært tidlig beta-versjon vi har testet. Vi testet Spot på WiFi og på 3G. Litt tregere på 3G er det, men ikke noe stort problem. Lydkvaliteten er det ingenting å si på uansett hvilken måte vi kobler oss opp. Det skal sies vi sitter midt i Oslo-sentrum så vi har god 3G-dekning.

Det virker dog som at programmet henger litt når man velger låter eller album. For oss virker det som et minnehåndteringsproblem og ikke et båndbreddeproblem.

Når Spotify velger å lansere en offisiell-versjon vites ikke. Imens fungerer dette programmet bra til å være i en tidlig beta-utgave. Vi gleder oss til å se hva som kommer. Det kan faktisk se ut som at Android-mobiler får Spotify før iPhone. Vi føler virkelig vi fått testet fremtiden innen musikkdistribusjon.

ITavisen oppfordrer ingen til å jailbreake eller modifisere sin iPhone på noen som helst måte. Alt som gjøres gjøres på eget ansvar.

Skaperen bak Spot:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse