facebook

Annonse


Få din egen Facebook-adresse

Tidlig lørdag morgen åpnet Facebook dørene opp for såkalte «vanity-URLs». Nå kan brukere få egne Facebook-adresser å vise til vennene sine.

Tilgjengelig for alle
Egne Facebook-adresser har fram til nå vært forbeholdt et par utvalgte firmaer som for eksempel Coca Cola, som hadde adressen Facebook.com/cocacola.

Nå kan imidlertid hvem som helst få sin egen adresse, og det er bare å sette igang å registrere. Første-mann-til-mølla-prinsippet er det eneste som gjelder, selv om en rekke navn allerede var holdt av før lørdag.

Enklere å dele
– Når dine venner, familiemedlemmer og kolleger besøker profilen din eller sider på Facebook vil de kunne skrive inn brukernavnet ditt som en del av URLen i nettleseren. På denne måten blir det enklere for folk å huske for de finner deg,forteller Facebook-designeren Blaise Dispersia, og legger til at de regner med å bruke Facebook-brukernavnet til flere ting etterhvert.

Annonse


Ungikk URL-salg
For å slippe et stort marked for hamstring og reservering av populære navn, lot Facebook store selskaper reservere sine egne produktnavn før tjensten ble tilgjengelig for folk flest.

Det er imidlertid noen som har prøvd seg likevel, og selger navn som cotman og pokerbook, men interessen skal være ganske laber.

Glatt utrulling
Mange hadde forventet at Facebook ville knele da folk skulle registrere sine nye brukernavn, men til alles store overraskelse gikk det hele veldig glatt.

Teknologi-blogger over hele nettet syntes faktisk det gikk for bra, da de i hvert fall hadde forventet litt drama og serverkræsjing i ny og ne.

For å få din egen adresse kan du gå til Facebook.com/username, og velge et ledig navn.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse