Slik burde Flash vært

firefox video

firefox videoDet nye store for mange nettlesere er videospillere med støtte for HTML5. Firefox-sjefen Mike Beltzner viser hvordan den fungerer.

– Trenger ikke Flash
Firefox 3.5-betaen har kommet i sin fjerde utgave nå, og har fått status som «Preview», altså en veldig stabil build. Den kan selvfølgelig skryte av generelt bedre ytelse og fart enn tidligere utgave, men vil nå også ha bedre støtte for open source video-standarder.

I videoen under kan du se Betzner vise frem et par av de video- og grafikkmulighetene til Firefox 3.5 som utviklere kan benytte seg av. Nettleseren har nå nemlig fått en innebygd videospiller basert på Ogg Vorbis og Theora, som gjør at man kan implementere og vise videoer på nettsteder, uten å trenge plug-ins som Flash for å spille de av.

Annonse

Som TechCrunch forklarer det vil utviklere nærmest behandle videoene som egne websider, og mulighetene dette vil åpne opp er mange.

– Skulle dette ta av kan det være slutten på Flash-videoer, spår TechCrunch.

Annonse
Annonse