Mobil_a

Annonse


Stockholm først ute med 4G

Mobil_aEn ny generasjon mobilnett kommer stadig nærmere. Sakte, men sikkert.

Byggingen startet
I dag melder svenske Ericsson at de er i ferd med å starte utbyggingen av fjerdegenerasjons mobilnett i Stockholm. Det skal være det første stedet i verden der nettet bygges ut kommersielt, altså at det skal være tilgjengelig for vanlig publikum.

Ericsson bygger ut nettet i samarbeid med TeliaSonera, som tidligere også startet planleggingen av 4G/LTE-nett i Oslo.

Superraskt
4G-nettet i Stockholm skal åpnes i 2010, og Ericsson er tydelig stolte av at den nye generasjonen er faktisk i gang med å bli realitet. Teoretisk åpner LTE for hele 100 Mbps i nedlastningshatighet, selv om vi tviler på at de reelle hastighetene blir like høye.

Annonse


Så gjenstår det selvfølgelig å vente på håndsett som støtter teknologien, og håpe at Oslo ikke blir liggende for langt etter svenskene.

Du kan lese hele pressemeldingen her.

Annonse