Microsoft tar ingen sjanser med sitt neste OS. Selskapet vil være sikre på å ikke gjenta Vista-fiaskoen.

Annonse


– Windows 7 blir ingen Vista- fiasko

Microsoft har lært mye av Windows Vista og tror på en langt hyggeligere overgang enn ved forrige OS-lansering.

Kommer i oktober

Microsofts nyeste OS kommer i butikkhyllene i midten av oktober. Vistas store endringer i kjernen gjorde OSet ustabilt og tregt, ikke minst grunnet nye drivere.

Sjuern bygger på Vista-kjernen, men krever mindre av maskinvaren. I tilegg fungerer Vista-drivere med Windows 7 noe som gjør at vi får et langt mindre problemer og ikke minst svært gode Windows 7-spesialerte drivere.

Ati og Nvidia konkurrerer knallhardt om å ha de beste driverne.

Annonse


Svært robust driverbase

Microsoft tar ingen sjanser med Windows 7. OSet er langt bedre i beta-versjon enn Vista noengang har vært. Likevel venter Microsoft med å lansere nå for å være hundre prosent sikre på at ingenting skjærer seg.

– Mange synes vi skal lansere produktet før enn senere, men vårt fokus fortsetter å være å lansere et høykvalitetsprodukt, forklarer Windows og Windows Live-sjef Steve Sinofsky.

Microsoft fortsetter å bygge nye Windows 7-versjoner. Siste lekkede versjon på fildelingsnettverkene bærer versjonnummer 7127 (RC-versjonen tilgjengelig som nedlasting bærer byggnummer 7100). Fra nå av legges det ikke til nye funsjoner til OSet. Nå er det tilbakemeldinger fra testere verden over som hjelper Microsoft med å ta de siste bugsene det fokuseres på.

– Lanser Windows 7!

Det er selvsagt umulig å gjøre et OS 100 prosent kompatibel med all maskinvare der ute, men Microsoft gjør alt for å komme så nærme som mulig.

Windows-ekspert Paul Thurrott har fulgt Microsoft og ikke minst Windows i en årrekke og mener at det er unødvendig av Microsoft å vente helt til oktober med lanseringen: «Verden er klar, Microsoft. Og vet du hva? Det er også Windows 7».

Skjermbilder av 7127 kan du se her.

Kilde:
WindowsITPro

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse