Japanerne føler seg krenket av Google Street View, og ber selskapet om å ta nye, mindre avslørende bilder.

Annonse


Google må ta helt nye gate-bilder

Googles karttjeneste Street View fikk så mange klager i Japan at de må begynne nytt, og ta alle bilder i Japan enda en gang.

Vil ha lavere kamera
De fleste klagene dreier seg nemlig om høyden på kameraet til Google, som angivelig skal ha har fått med seg altfor mye av japaners hverdagsliv.

Japanerne er som kjent svært reseverte, og likte dårlig Googles takmonterte kamera. Nå har Google til slutt måtte forholde seg til de mange klagene, og har blitt enige med japanerne om å senke høyden på kameraet med 16 tommer, omtrent 40 centimeter.

Mye arbeid
Dette vil selvfølgelig ikke bli billig for Google, som allerede har kjørt rundt og filmet i 12 av Japans byer. Bland disse skal de to store byene Tokyo og Osaka blitt filmet.

Men japanerne er ikke de eneste som føler seg krenket av Googles Street View-bil. Også grekerne har klaget til Google, og nekter dem å kjøre rundt i landet og ta bilder, før de har forsikret seg om at Google vil respektere privatlivet til borgerne. Akkurat hva det vil innebære er usikkert, men vi kan nok forvente oss mye sensur på kommende bilder fra Hellas.

Kilde:
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse