Bilder som dette er forbudt på Facebook. Men å fornekte Holocaust er derimot helt greit.

Annonse


Nei til pupper, ja til jødehets

I romjula fjernet Facebook bilder av kvinner som gir barna sine mat etter naturmetoden. Årsaken var at nakne pupper ikke er tillatt (private, toppløse strandbilder blir også konsekvent fjernet) på nettsamfunnet, og dermed heller ikke pupper som gjør noe så uskyldig som å gi babyer mat.

Nekter mye

Siden har de fjernet både Ku Klux Klan, «morsomme» navn, leiemordere og sex-griser.

Men nå har de satt seg på bakbeina.

Nazi-forbindelser

Facebook nekter nemlig å gi etter for krav om å fjerne grupper som benekter Hitlers myrderier på europeiske jøder under den annen verdenskrig, såkalte Holocaust-fornektere.

Annonse


Disse gruppene, som regnes for å ha nær tilknytning til nazistiske miljøer, finnes det flere av på Facebook. To av dem har navn som «Holocaust: A Series of Lies» og «Holocaust is a Holohoax».

En jødisk lobbygruppe som kaller seg Jewish Internet Defense Force har gjennom sin advokat Mark Cuban bedt Facebook om å stenge gruppene.

Det vil ikke Facebook gjøre, under henvisning til ytringsfriheten.

– Ikke ytringsfrihet

– Det eksisterer ikke noen ytringsfrihetsparagraf i det private rom. Dermed er dette ikke snakk om ytringsfrihet. Facebook kan sette de standarder de selv vil, sier Mark Cuban til CNN.com.

Han mener at Facebook gjennom å tillate Haolocaust-nekterne nører opp under hat og rasisme, og at nettsamfunnet heller burde være en plattform for samrøre og medmenneskelig forståelse.