Aldri mer kabler?

Annonse


Super Wi-Fi på vei

Trådløse nettløsninger blir stadig kjappere, og utviklingen fortsetter. WiGig-alliansen, en gruppe som består av blant annet Nokia, Dell, Microsoft og Intel, avslører nå nye detaljer om standarden de jobber med.

Ikke helt klart
De endelige spesifikasjonene for teknologien blir ikke klare før slutten av 2009, men potensialet er stort. Teknologien, som benytter seg av 60Hz båndbredde, lover å kunne overføre flere gigabit i sekundet. Riktignok er det kun snakk om relativt korte avstander, og dermed er teknologien først og fremst rettet mot hjemmebruk. Noe som passer oss fint.

Gigabit-teknologien har, i følge analytikere, potensiale til å fullstendig utkonkurrere Ethernet-kablene, og åpne for større muligheter til å overføre for eksempel høyoppløst video trådløst.

To varianter
WiGig-alliansen skal ha rundt 80 prosent av spesifikasjonene klare, og det er blant annet snakk om to varianter av teknologien, der den ene kan sende høyoppløselig video på avstander på rundt 10 meter, mens den andre er designet til å brukes i mobile enheter og krever mindre strøm.

Det blir interessant å se hvorvidt teknologien blir en realitet i nær fremtid, men med såpass mektige selskaper i ryggen er det jo ikke umulig. Vi følger med.

Kilde:
Eweekeurope

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse