Et kjapt søke på TPB bekrefter at filmen er svært populær.

Annonse


Wolverine lastet ned 4 millioner ganger

Siden piratene fikk tak i en uferdig workprint av X-Men Origins: Wolverine har den blitt lastet ned 4 millioner ganger ifølge 20th Century Fox.

Fox:- Har tapt store summer

Filmen lekket på nett 30. mars en god stund før USA-premieren 1. mai altså. Filmselskapet misliker selvsagt situasjonen som de mener fører til tapte billettinntekter. Piratene på sin side mener det fører til mer gratisreklame for filmen.

Gjennomsnittlig billettpris i USA i 2008 var rundt 45 kroner. Fox tror utifra dette tallet og antall nedlastinger at de har tapt 188.5 millioner kroner.

– Mange pirater har blitt tatt

– Piratkopiering er et stort problem for oss. Nå regner vi med at det er over 4 millioner nedlastinger av den stjålede Wolverrine-filmen, fortalte News Corp.

Annonse


COO Peter Chernin som også påpekte at mange av fildelingsnettverkene som delte filmen har lukket dørene.

Godt fornøyd med salget

Filmstudioet trodde i forkant av det bekreftede tallet at nedlastingen var langt lavere, nærmere 1 million. I skrivende stund er det godt over 12 000 personer som deler hele filmen på The Pirate Bay alene.

Samtidig uttaler Fox-grunnlegger Rupert Murdoch at filmen tjente 552 millioner kroner i premierehelgen, et tall han er svært fornøyd med. Det er også den beste åpningshelgen av en film i 2009.

Kilde:
Yahoo.com

Annonse