Annonse


Kan bli stilt for retten i Italia

Den italienske film- og platebransjen klarte ikke å blokkere Pirate Bay for italienske nettbrukere.

Vil ha erstatning

Men etter at Peter Sunde, Gottfrid Svartholm Warg, Fredrik Neij og Carl Lundström ble dømt i Sverige, har italienske rettighetshavere fått nytt håp om å få has på den svenske piratportalen.

Nå vil de stille de fire for italiensk rett, under henvisning til at de har brutt opphavsretten i Italia. Den italienske underholdningsbransjen mener Pirate Bay har kostet dem mange millioner euro, og vil trolig gå for et erstatningssøksmål av samme type som den svenske bransjen gjorde.

Blir anket

Som kjent ble de fire dømt til ett års fengsel hver, samt en samlet erstatningssum på 30 millioner svenske kroner (om lag 25 millioner norske).

Annonse


De fire dømte har anket saken videre til den svenske Hovretten. I tillegg har det vært fremmet påstander om at dommeren i saken var inhabil.

– Har styrket vår sak

– En frikjennelse i Sverige ville ha skapt problemer for det italienske aktoratet. Men skyldig-kjennelsen har derimot styrket aktoratets sak her i Italia, sier president Enzo Mazza i den italienske musikkindustriorganisasjonen FIMI til News.com.

Mazza mener han har godt håp om å nå fram.

– Tiltalen er den samme her i Italia som i Sverige, så det er lov å være optimistisk når det gjelder sjansene for å oppnå samme resultat her, sier han til CIO.com.

– Ikke sammenlignbart

Pirate Bays italienske advokat Giovanni Battista Gallus er ikke enig i dette.

– Før det første er dette en førsteinstansavgjørelse i Sverige. Og for det andre inneholder den italienske saken så mange spesielle forhold at den knapt kan sammenlignes, sier Gallus til Torrentfreak.com.