En del av beslaget ungarsk politi sitter på.

Annonse


Tok seg betalt for torrent-filer

Det er kanskje ikke så ofte piratene er skjønt enige med film- og platebransjen. Men alle – inklusive de som driver med fildeling av påstått idealistiske årsaker – jublet da den ungarske piratligaen bak nettstedene itlove, BitMusic og Indep ble tatt.

Teleselskapet ante ingen ting

Ligaen skal i følge politiet ha distribuert piratkopiert materiale i stor stil, og tatt seg betalt for det via SMS. Teleoperatørene ante ikke at de huset storpirater, og godtok dermed at deres betalingssystemer ble brukt av piratene.

Kundene betalte for tilgang til piratenes servere, som omfattet hele 250TB. Over 40 servere ble beslaglagt av politiet.

Rasende pirater

Piratmiljøet i Ungarn har lenge irritert seg over at profesjonelle egangster tar seg betalt for det piratene kaller «oksygen». Ideen er å dele, ikke sko seg på andre mennesker.

Plate-, film-, programvare- og spillbransjen mener på sin side at det moralsk sett nesten er like ille å tilby varene gratis. Selv om straffenivået utvilsomt er høyere ved kommersiell utnyttelse.

Ti arrestert

Det finnes lukkede piratverk der brukerne blir bedt om å donere penger til driften. Men en stor, kommersiell operasjon på linje med det som nå blir rullet opp i Ungarn er ikke hverdagskost, verken for politi eller pirater.

Politiaksjonen kom i kjølvannet av at amerikanske myndigheter i 2007 hadde bedte ungarske myndigheter gripe inn mot det proffe betal-nettverket. Ungarsk politi har nå arrestert til sammen ti personer som de mistenker er med i proff-ligaen. Seks av disse sitter nå varetektsfengslet i påvente av rettssak.

Kilde:
Torrentfreak.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse