firefox

Annonse


Ny Firefox imponerer

Firefox 3.5 beta 4 ble sluppet for få dager siden. Dette er den siste betaversjonen av denne nyeste versjonen av den populære nettleseren, før den lanseres offisielt om et par måneder.

I følge flere tester er det også en særdeles solid nettleser vi snakker om her, på tross av fortsatt betastatus. Spesielt får den økte hastigheten skryt, dette takket være en ny motor for visning av JavaScript som heter TraceMonkey. Denne innebærer at spesielt sider som bruker mye JavaScript vil laste inn raskere.

Testet med Microsofts forslag
Nettstedet BetaNews brukte faktisk Microsofts anbefalte testverktøy som ble brukt til testing av IE8 på den nye Firefox-betaen. Verktøyene består blant annet av 25 anbefalte nettsider man bør måle ytelsen med.

I korte trekk: Firefox 3.5 beta 4 er i snitt hele 81% raskere enn IE8 når det gjelder å laste inn sider. Noen av de anbefalte sidene, blant annet Google og YouTube, lastet raskere med Internet Explorer, men de aller fleste responderte best til Firefox.

Annonse


Best på JavaScript
Når det gjelder JavaScript og CSS, skal nye Firefox være hele 477% raskere enn IE8. Ganske dramatisk altså. Når man legger de solide nye funksjonene i Firefox 3.5, ser det ut til at det virkelig er gode grunner til å glede seg til den endelige versjonen av 3.5.

Kilde:
BetaNews

Annonse