Mark Zuckerberg

Annonse


Facebook åpner opp

Superpopulære Facebook viste mandag kveld frem nye verktøy som skal gjøre det mulig for tredjepartsutviklere å bruke profiler på andre nettsteder og tjenester.

Rykter om denne nye funksjonaliteten har versert siden helgen, men nå har Facebook offisielt kunngjort dette på egen blogg.

Poenget her er at tredjepartsutviklere vil kunne få tilgang til brukernes profiler og benytte disse til nye tjenester og øvrige muligheter, noe som skal gjøre det sosiale aspektet enda mer tilgjengelig.

Innholdsfrihet
Såkalt Open Stream-grensesnitt vil åpne opp for nye bruksområder for oppdateringer du legger ut, enten det er spesifiserte onlinetjenester eller mobile applikasjoner som ikke en gang trenger en nettleser. I følge Facebooks utviklere er ikke kommunikasjonen med Facebook lenger begrenset til tekst, nå kan også dine bilder, videoklipp, lenker og andre elementer du legger ut brukes i helt separate tjenester.

Annonse


Både Microsoft, Adobe (gjennom sin Adobe AIR-tjeneste), Plaxo og andre selskaper skal allerede være interesserte i å være en del av nye Facebook. Vi er spent på hvilke potensielle applikasjoner denne nye åpne standarden vil bidra til.

Spørsmålet om beskyttelse av privat informasjon er selvsagt viktig her, og informasjonen i profilen din vil kun være tilgjengelig til tredjeparter når du tillater det.

Kilder:
Facebook
Reuters