Red Bull kommer endelig til Norge.

Annonse


Red Bull til Norge

Energidrikker er populære blant geeks i hele landet. Snart kommer det en sterkere variant.

Kommer tidlig i mai

Frem til nå har norske nerder som ønsker å holde seg våkne med Red Bull måttet dra til nabolandet for å hamstre, men nå er dette slutt. Dermed får energidrikker som Battery og Burn konkurranse.

Siden drikken ikke lenger er klassifisert som et legemiddel og grunnet Norges medlemskap i EØS åpnes det nå for å selge drikken i norske butikker og dette skjer allerede fra mai.

– EØS-avtalen forutsetter jo at det er fri passasje av denne type varer også inn over Norges grenser, med mindre det er særskilte vern, noe som ikke foreligger her, sier Atle Wold i Mattilsynet til NRK.

Uten vitamin

Norsk Red Bull får de samme taurin og koffein-nivåene som sine utenlandske versjoner, men uten B-vitamin B7 kan NRK melde.

Folkehelseinstituttet er ikke så veldig glade for nyheten og mener det kan føre til at mange unge drikker store mengder koffein:

– Koffein i store mengder for en som ikke er tilvent kan utløse angstsymptomer og generell uro. Og alle som har gitt små barn Coca-Cola vet jo at dette for eksempel kan gi søvnproblemer, sier Jan Alexander i folkehelseinstituttet.

Kilde:
NRK

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse