Å kunne dempe lyden fra nettsider er noe vil lenge har ønsket oss. Nå kan Apple gjøre det til en realitet.

Annonse


Endelig volumkontroll i nettleseren

Vi husker alle med gru Jamba-annonsen som begynte å spille hver gang du var inne på en nettside (ITavisen inkludert, må vi litt beskjemmet innrømme).

Demp lyden selv

Slike annonser og andre lyd-uhumskheter kan du om ikke lenge kanskje kutte ut selv. For Apple har nemlig søkt om patent på volumkontroll for sin Safari nettleser.

Volumkontrollen skal virke slik at du individuelt kan regulere lydvolumet for hver enkelt nettadresse, og også i hver enkelt fane eller hvert vindu du har oppe.

Husker volumet

I tillegg husker volumkontrollen sider du har vært innom, slik at for eksempel en YouTube-video du vil se om igjen starter på nøyaktig samme lydvolum som det du brukte forrige gang du så den.

Annonse


Apple påpeker at lyd fra nettsider kan være et stort problem for folk som for eksempel siter å hører på musikk fra sitt personlige bibliotek i iTunes eller fra Spotify.

Hør musikk i fred

Mens man i dag kan regulere lyden fra andre applikasjoner, er nettleseren fortsatt prisgitt det lydvolumet som er satt for hele maskinen.

Det er dette Apple nå vil endre på, slik at det blir mulig å få fred dersom man surfer og lytter til musikk samtidig.

Kommer i Safari 5?

I tillegg til at volumet kan justeres opp og ned, kan lyden også stenges av helt. Man kan stenge både for lyd på enkelte nettsteder, faner og vinduer – eller for nettleseren generelt.

Patentsøknaden ble innlevert allerede i 2007, men har først nå blitt offentlig. Det er slett ikke sikkert at Apple vil gjennomføre ideen. Men den er utvilsomt så god at noen burde starte en folkebevegelse for å få den implementert i Safari 5 (versjon 4 er ute i beta nå) – om ikke før…

Kilde:
Apple Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse