Sony Ericsson har allerede tatt i bruk Windows Mobile og Symbian. Nå er det snart Androids tur.

Annonse


Sony Ericsson jobber med Android-mobil

I desember i fjor ble det klart at Sony Ericsson ville produsere mobiler som skulle kjøre Googles Android. Nå har mer informasjon dukket opp rundt telefonen.

Vil ta lang tid
Mange utviklere har slengt seg på Android-bølgen i det siste, og prøver å få ut Android-mobiler så fort som mulig for å mette brukernes sult for åpne mobilløsninger.

Sony Ericsson vil imidlertid ikke haste ut noen Android-telefon med det første.

Viktig operativsystem
– Det krever mye evaluering og testing, og ikke minst aksept fra brukerne. Det er fortsatt en lang vei å gå, forteller Sony Ericsson-sjefen Hideki Komiyama til Reuters.

Annonse


– Ser vi langt framover er dette et av de viktigste operativsystemene. Det er det liten tvil om, fortsetter han.

Vil være unike
Fram til nå har Sony Ericsson holdt seg til Symbian og Microsofts Windows Mobile. Android blir det tredje operativsystemet det svensk-japanske selskapet skal prøve seg på.

– Vårt fokus ligger på hvordan vi kan skille oss fra våre konkurrenter selv om vi bruker samme operativsystem, forteller Komiyama, og forteller at de legger vekt på brukeropplevelse og brukergrensesnitt.

Og det er liten tvil om at Sony Ericsson må gjøre nå drastisk snart. Salgstallene daler for mobilgiganten, og økonomikrisen har rammet selskapet hardt. Etter kvartalstallene ble annonsert kunne de også meddele at de ville si opp 20 prosent av sine ansatte.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse