Amerikanske fildelere går ubehagelige tider i møte.

Annonse


Svensk ISP vil beskytte piratene

Den svenske internettleverandøren Bahnhof er de første første til å utfordre fildelingsloven Ipred.

Utfordrer loven
Selskapet har nå bevisst fortalt at de skal gjøre så godt som de kan for å slette kundenes IP-adresser, slik at de slipper å gi ut identiten til personer som er mistenkt for kriminell nedlasting og fildeling.

– Vi stoler på loven om elektronisk kommunikasjon, som gjelder for oss operatører. Der står det at personopplysninger og trafikkopplysninger skal fjernes så lenge det ikke er behov for dem for å overføre en elektronisk beskjed. Det er vår målsetning, forteller Bahnhof-sjefen Jon Karlung til Nyheter24.

Ipred-loven gir eierne av opphavsrettsbeskyttet materiale mulighet til å få navn og adresse til personer mistenkt for ulovlig fildeling. Dette må gjøres via en domstol som vil vurdere saken.

Annonse


Ensom kamp
Bahnhof står foreløpig ganske alene om å ikke lagre IP-adressene til brukerne sine. Andre svenske internettleverandører som Tre, Bredbandsbolaget, Telia og Clocalnet har gjort det tydelig klart at de vil utlevere bruker-informasjonen ved krav fra en domstol. Bahnhof sier imidlertid at de vil gjøre så mye de kan for å holde brukerne sine sikret.

– Ja, det kan finnes unntak vi ikke kan komme unna, men vi arbeider for å ikke spare denne typen informasjon lenger enn vi absolutt er nødt til, forteller Karlung til Sveriges Radio.

Kilde:
Nyheter24

Annonse


Annonse


Annonse