Amerikanske fildelere går ubehagelige tider i møte.

Annonse


To svenske fildelere arrestert

Bare to dager etter at IPRED-loven ble innført i Sverige, har to personer blitt arrestert for å ha delt opphavsrettsbeskyttede filmer.

IPRED kan påvirke utfallet
De to mennene skal angivelig ha vært en del av et internasjonalt nettverk, og politiaksjonen ble ledet av det internasjonale Europol.

Hendelsen inntraff kun to dager etter at IPRED-loven ble gjeldende i Sverige, noe som vil tilsi at etterforskingen av de to mennene antagelig var ferdig før loven var gjeldende. Den nye loven kan imidlertid påvirke straffen til de to mennene, skulle de bli funnet skyldige.

Hadde en «Rip Box»
Begge mennene skal ha vært 29 år gamle, og skal ha fått alt sitt utstyr i byen Skövde beslaglagt. De skal blant annet vært i besittelse av en såkalt «Rip Box», en datamaskin speccet hovedsaklig for å rippe filmer raskt og enkelt til ønsket format.

Den svenske advokaten Fredrik Ingblad vil representere de to mennene, og bekrefter at de to mennene har blitt arrestert i troen om at de er en del av et internasjonalt nettverkt hvor de har gjort store mengder filmer tilgjengelig for nedlasting.

Hvor mange filmer det skal gjelde er fortsatt uvisst.

– Bare begynnelsen
De to mennene ble avhørt på den lokale politistasjonen, men det er fortsatt ikke klart om de svarer på tiltalen eller ikke. Det vil imidlertid bli mange flere spørsmål for mennene å svare på, og skal vi tro sjefen for den svenske divisjonen av IFPI, Lars Gustavson, er dette bare starten på en lang rekke fildelingssaker i år.

Kilde:
Aftonbladet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse