Windows XP får evig liv?

Annonse


Tillater nedgradering fra Windows 7 til XP

Det er tidligere kjent at Microsoft vil tillate kunder som kjøper maskiner med Windows 7 om bord å gå tilbake til Windows Vista. Og fra før vet vi at Windows Vista-brukere fritt kan reversere til XP, om de vil det.

Hopp to steg tilbake

Og det vil mange. Rett og slett fordi XP føles tryggere og mer stabilt. Samt at mange bruker eldre programmer som kjører bedre med XP enn med Vista. Og kanskje viktigst av alt: Maskiner med beskjedne spesifikasjoner oppfører seg bedre med det gamle operativsystemet enn med det nye.

Nå viser det seg imidlertid at de samme kundene får lov å hoppe rett fra Windows 7 og to generasjoner tilbake. Microsoft har nemlig nå bekreftet sin nedgraderingsplan for 7-ern, og sier rett ut at de ikke har problemer med å tillate slik nedgradering.

– Ikke første gang

– Dette er ikke første gangen Microsoft har tilbudt nedgraderingsrettigheter til en annen versjon enn den umiddelbare forgjengeren. I tillegg kan være Software Assurance-kunder alltid nedgradere til hvilken som helst tidligere versjon av Windows, sier en Microsoft-talsmann til nettstedet BetaNews.

Annonse


Rykter om at Microsoft ville la kundene sine gå rett tilbake til XP fra Windows 7 oppsto i går på bloggen til teknologiportalen ZDNet.com, og har rullet og gått over nettet i natt.

XP er «gullstandarden»

Meldingen tas som et tegn på at Microsoft anerkjenner Windows XP som «gullstandarden» blant sine operativsystemer, og at de skjønner at brukerne gjerne vil ha et operativsystem de stoler 100 prosent på.

De som har prøvd Windows 7 kan bekrefte at operativsystemet både er mer stabilt, mer logisk og lettere å kjøre på eldre maskiner enn forgjengeren Vista.

Det er likevel mange som fortsatt ikke skjønner hvorfor de skal bytte fra gode gamle XP – verken til Vista eller 7.