Picture 3

Annonse


– Nesten alle netbooks kjører Windows

Microsoft er svært fornøyde med nye salgstall for de små netbookene på markedet, og hevder at 96 prosent av dem har Windows installert.

Enorm økning
– Det er rart å tenke på at det bare er er år siden vi begynte å se netbooks som kjørte Windows på markedet, forteller Brandon LeBlanc, Microsofts egne Windows-blogger.

Han siterer analyseselskapet NDP, og forteller at andelen Windows-installeringer på det amerikanske netbookmarkedet har steget fra mindre enn 10 prosent i begynnelsen av 2008, til 96 prosent i februar 2009.

– Veksten for Windows på netbooks i løpet av det siste året har vært fenomenal, skriver LeBlanc på bloggen.

Windows opp, Linux ned
Han legger imidlertid ikke skjul på at suksessen for Windows har kommet på bekostning av andre.

Linux har måttet se en stadig økning av Windows-netbooks, samtidlig som en rekke netbook-brukere med Linux installert, har levert tilbake maskinen eller fått Windows installert. Retur-raten skal ha vært på hele 20 prosent, skriver LeBlanc.

– Brukere er vant til Windows
Grunnen skal være at brukerne skal ha hovedsaklig vært ute etter en brukeropplevelse som speiler det de er vant med fra deres stasjonære PC-er, som i hovedsak kjører på Windows-operativsystem.

– Når de innser at Linux-baserte netbooks ikke gir dem den samme kvalitetsfølelsen de er vant med, blir de frustrert og leverer maskinen tilbake, skriver LeBlanc.

Han legger heller ikke skjul på at Microsoft har stor tro på Netbook-utviklingen framover, og gjør det klart at de vil jobbe hardt for at Windows 7 vil både støtte og kjøre smertefritt på netbooks.

Kilde:
Information Weekly

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse