Steffen Eriksoon, alias «Tjock-Steffe» og «The Ferrari Guy», er nå fengslet i hjemlandet.

Annonse


Gizmondo-sjef bak lås og slå

Gizmondo skulle blit Europas svar på Sonys PSP. Den håndholdte dingsen var både en spillkonsoll, en mobiltelefon og en navigasjonsenhet – ikke ulikt det som iPhone representerer i dag.

Kjørte i 240

Slik skulle det imidlertid ikke gå. I 2006 gikk virksomheten dundrende konkurs. Like etter ble den svenske Gizomondo-günderen og direktøren Stefan Eriksson tatt for bilsvindel i USA.

Han hadde krasjet en Ferrari til 1,5 millioner dollar i snobbe/kjendis-området Malibu i California, og prøvde å heve forsikringssummen ved å påstå at han ikke var sjåfør, men passasjer under ulykken. Hastigheten skal ha vært rundt 240 kilometer i timen, og det var en under at Eriksson overlevde. Den angivelige sjåføren ble aldri funnet…

Forsøk på utpressing

Eriksson ble dømt og fengslet i USA, men senere utlevert til Sverige. Der har han vært på frifot noen måneder.

Annonse


Nå har imidlertid den svenske lovens lange arm innhentet ham. Rett før helga fikk svensk politi medhold i fengslingsbegjæring, på grunnlag av sju alvorlige forhold. Blant disse er forsøk på utpressing og utøvelse av grov vold.

Langt rulleblad

Eriksson har et langt kriminelt rulleblad i hjemlandet, og var før han ble direktør i skandaleselskapet Gizmondo kjent som lederen av den såkalte Uppsala-mafiaen på 1990-tallet.

I Sverige går han på folkemunne under navnet «Tjock-Steffe», mens han i amerikansk presse etter bilulykken ble fikk navnet «The Ferrari Guy».

I fjor høst skrev ITavisen at en svensk bloggjournalist skal ha fått en versjon 2 av Gizmondo demonstrert. Men ingen har sett det ferdige produktet siden.

Kilde:
Los Angeles Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse