Steffen Eriksoon, alias «Tjock-Steffe» og «The Ferrari Guy», er nå fengslet i hjemlandet.

Annonse


Gizmondo-sjef bak lås og slå

Gizmondo skulle blit Europas svar på Sonys PSP. Den håndholdte dingsen var både en spillkonsoll, en mobiltelefon og en navigasjonsenhet – ikke ulikt det som iPhone representerer i dag.

Kjørte i 240

Slik skulle det imidlertid ikke gå. I 2006 gikk virksomheten dundrende konkurs. Like etter ble den svenske Gizomondo-günderen og direktøren Stefan Eriksson tatt for bilsvindel i USA.

Han hadde krasjet en Ferrari til 1,5 millioner dollar i snobbe/kjendis-området Malibu i California, og prøvde å heve forsikringssummen ved å påstå at han ikke var sjåfør, men passasjer under ulykken. Hastigheten skal ha vært rundt 240 kilometer i timen, og det var en under at Eriksson overlevde. Den angivelige sjåføren ble aldri funnet…

Forsøk på utpressing

Eriksson ble dømt og fengslet i USA, men senere utlevert til Sverige. Der har han vært på frifot noen måneder.

Nå har imidlertid den svenske lovens lange arm innhentet ham. Rett før helga fikk svensk politi medhold i fengslingsbegjæring, på grunnlag av sju alvorlige forhold. Blant disse er forsøk på utpressing og utøvelse av grov vold.

Langt rulleblad

Eriksson har et langt kriminelt rulleblad i hjemlandet, og var før han ble direktør i skandaleselskapet Gizmondo kjent som lederen av den såkalte Uppsala-mafiaen på 1990-tallet.

I Sverige går han på folkemunne under navnet «Tjock-Steffe», mens han i amerikansk presse etter bilulykken ble fikk navnet «The Ferrari Guy».

I fjor høst skrev ITavisen at en svensk bloggjournalist skal ha fått en versjon 2 av Gizmondo demonstrert. Men ingen har sett det ferdige produktet siden.

Kilde:
Los Angeles Times

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse