youtube

Annonse


YouTube krangler med Tyskland

Fra før har uenigheter mellom den britiske organisasjonen for musikkrettigheter (PRS) ført til at en lang rekke musikkvideoer fra store plateselskaper er blitt fjernet.

Nå skjer tilsvarende i Tyskland. GEMA, den tyske organsisasjonen som skal ivareta musikkrettigheter, har satt så høye krav til betaling fra YouTube at diskusjonene er brutt sammen. Dermed er musikkvideoene fra store plateselskaper blitt utilgjengelige på YouTube.

Drøye krav
GEMAs krav er visstnok hele 50 prosent høyere enn de kravene PRS fremstilte, og i følge YouTube var allerede de britiske kravene urimelig høye. Det er snakk om 1 cent per avspilt video, noe YouTube sier er finansielt urealistisk, da de ikke tjener inn nok penger fra reklame.

Frem til selskapene blir enige er det altså lite sannsynlig at britiske eller tyske nettbrukere vil kunne se på musikkvideoer, selv om musikk fra uavhengige artister naturligvis fortsatt er tilgjengelig.

En nylig undersøkelse utført av BBC konkluderte med at over halvparten av voksne kjøper musikk etter å ha sett på videoer på YouTube.

Kilde:
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse