Picture 4

Annonse


Microsoft mener touch er framtiden

En Microsoft-blog har nettopp lagt ut flere detaljer om hvordan touch-skjerm-funksjonaliteten i Windows 7 vil fungere. I tillegg har de lagt ut en video som demonstrerer en del av kjernebevegelsene for touchbrukere i OS-et.

Fortsatt litt igjen
En rekke av funksjonene bør være kjent for de fleste som har vært borte i touchskjermer i det siste: Rotering ved hjelp av to fingre, klypezooming og panorering.

Den nåværende implementeringen av rotering ser imidlertid ikke så veldig lekker ut, med tanke på at den kun roterer 90 grader av gangen når man bruker “roteringsbevegelsen”, fremfor å gli jevnt i bevegelsene som på for eksempel Microsofts egne Surface-bord.

Alle Windows 7-versjoner har touch
Det den nye touchinterfacen imidlertid skal gjøre veldig bra er klipp-og-lim. Sidesveiping med én finger regnes nemlig som markering, fremfor scrolling, som på for eksempel iPhone. Dermed er det enkelt å markere store blokker med tekst, og også klippe og lime.

Annonse


Multitouchfunksjonene skal være innebygd i alle versjoner av Windows 7, så man skal ikke trenge å kjøpe en spesiell touch-versjon av Windows 7. Microsoft satser åpenbart hardt på det nye feltet, men ikke alle er like enige i den plutselige overgangen.

Liten tro på touch
HPs Phill McKinney snakket under en messe i Los Angeles, hvor han hardt kunne slå fast at touch ikke er “det magiske svaret på alt”.

Når han snakket om Microsofts første steg inn på touchskjermmarkedet med sin Surface PC klagde han blant annet på at det var greit å ta på skjermen en liten stund, men at man fort ble lei av å strekke seg fram og tilbake.

– Etter en liten stund strekker man seg nok mus og tastatur igjen, sier Mckinney, og poengterer at å prøve å skrive på glass er som å slå fingrene mot granitt.

Vil slippe touch, mus og tastatur
Det HP heller vil satse på er å slippe all mulig form for berøring av noe slag, og har satt et spesialteam i India på saken.

– Tastaturet er for mange en kjempestor terskel å komme over, og mange føler det er som et hemmelig språk, og du må være på innsiden av “klubben” for å forstå det, forklarer McKinney.

I tillegg legger McKinney vekt på kulturelle barierer som følger med overgangen til touch. Det er for eksempel ikke høflig å peke i en rekke kulturer, poengterer McKinney.

<br /> <a href="http://video.msn.com/video.aspx?vid=891c68b3-a534-4159-b6b2-8e4ac56b6890" target="_new" title="Windows 7 Touch Gestures" data-lasso-id="40337">Video: Windows 7 Touch Gestures</a>

Kilde:
VnuNet
Netbook Choice