Denne funksjonen kalte Windows 7-utviklerne Bat Signal, men endte etter mange modifikasjoner som Aero Peek.

Annonse


Se funksjonene som Win 7 droppet

Da Microsoft begynte å tenke på Windows 7 i 2007 ble haugevis av ideer lagt på bordet. Fram til nå har ikke Microsoft gjort en vane av å vise fram sine første ideer i utviklingsprosessen, men nå har de lettet på sløret.

Mange rare ideer
Totalt skal Windows 7-teamet hatt 400 ulike ideer de fiklet med, med alt fra design med inspirasjon fra lavalamper til en blomst som åpnet seg opp og viste nye funksjoner. Disse var imidlertid blant de særeste, og ble raskt forkastet.

Men hva med ideene som til slutt førte utviklerne til de nyttige, nye funskjonene Aero Peek og Aero Shake?

Batman-søkelys
Ifølge en av utviklerne i Windows 7-temaet begynte Aero Peek som en søkelyslignende funksjon som «lyste» opp skjermbildet til fanen du holdt over på oppgavelinjen. De kalte funksjonen Bat Signal, og de var fornøyde med hvor raskt og enkelt den viste brukeren hva han holdt musepekeren over.

Annonse


Det oppdaget imidlertid at de måtte forkaste ideen, ettersom mange brukere bare “kaster” ned musepekeren til bunnen når de skal skrive noe. Plutselig dukket Batman-lyset opp, og distraherte brukerne fra hva de egentlig skulle.

Oppgavelinje med miniatyrbilder
Ved å snakke med en mengde brukere fant de også ut at mange ville ha klikkbare miniatyr-bilder av programvinduet. På Vista dukker miniatyrbilder opp av programmet når du holder over navnet til programmet på oppgavelinjen, men så fort du tar musen opp for å trykke på bildet, forsvinner det.

Oppgavelinjen blir plutselig veldig stor når programnavnene byttes ut med miniatyrbilder.

De eksperimenterte derfor med å fjerne navn helt, og kun gå for små miniatyrbilder på oppgavelinjen. De oppdaget imidlertid at dette bare førte til at man ofte hadde en rekke hvite miniatyrbilder nederst på skjermen, noe som verken var pent eller brukervennlig.

Slik kom de til slutt fram til Aero Peek, som lar deg holde over navnet på oppgavelinjen for å få opp forhåndsvisning av programmet i miniatyrbilder. Holder du over miniatyrbildet vises hele vinduet, og trykker du blir vinduet automatisk valgt. Enkelt og greit.

Gni vinduet som Alladin
De hadde også en funksjon som de kalte Alladin, hvor brukere måtte gni på et vindu i bakgrunnen for å få det til å komme lengst fram. Vinduet ble holdt i forgrunnen helt til du sluttet å gni, slik at du kunne få et raskt blikk på hva som lå og lusket bak vinduet du hadde oppe.

Windows 7-teamet merket imidlertid at dette ikke var særlig brukervennlig, da man måtte gni så iherdig lenge hvis man faktisk ville lese noe i vinduet. Dette utviklet seg senere til å bli Aero Shake, som lar deg ta tak i et vindu og riste det, for å gjemme alle andre åpne vinduer.

Se en rekke flere bilder hos TechRadar her.

Kilde:
Techradar

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse