På Asus sin kommende laptop sklir tastaturet over museoverflaten når den lukkes igjen.

Annonse


Asus revolusjonerer laptopen

Mange trodde aldri Asus sitt brette-konsept skulle bli noe av. Nå har de tatt konseptet til produksjon, og lover de spennende bærbare maskinene iløpet av året.

2009-lansering bekreftet
Da konseptlaptopene først ble vist frem på CES i januar var det mange rykter som var ute og gikk, og ingen visste helt om den ville komme på markedet eller ikke. Nå har Asus-sjefen Jerry Shen røpet litt mer informasjon rundt datamaskinen som har fått kallenavnet Fold/Unfold.

I intervjuet med TechRadar avslører Shen at laptopen vil være klare for salg til høsten, sansynligvis mellom september og oktober. Prisen vil ligge på mellom 1000 og 1500 dollar, altså et sted mellom 6300 og 9500 norske kroner.

Brett laptopen sammen
Fokuset på Asus-maskinene er ganske åpenbart, både på grunn av navnet og utseendet, lukkemekanismen. Ifølge deres egne promotering av maskinen har Asus latt seg fascinere av origami og bretting, og har laget en helt spesiell brettemekanisme.

Annonse


I motsetning til vanlige laptoper, som kun bretter seg helt enkelt på midten, sklir denne laptopen tastaturet over museoverflaten når den brettes. Asus mener denne nye formen for “bretting” maksimerer lufttilstrømning og rom for tastaturet og trackpaden.

Kanskje en smule rart, men nå som det faktisk skal bli et ferdig produkt kan det bli spennende å se hvordan det fungerer i praksis.

Kilde:
Gizmodo